Monavie        Zarabianie        Blog a-life        Zamówienia  



MonaVie Original™

DOSTARCZA DO ORGANIZMU ANTYOKSYDANTY I SUBSTANCJE ODŻYWCZE
MonaVie Original oferuje wyśmienite połączenie brazylijskich jagód Acai, uznanych za super jedzenie i 18 innych owoców wpływających korzystnie na ludzki organizm. Taka zbilansowana mieszanka pożywienia zapewnia potężną dawkę przeciwutleniaczy niezmiernie pomocnych w walce z wolnymi rodnikami i składników odżywczych potrzebnych do utrzymania ogólnego stanu zdrowia organizmu.
Skład mieszanki:
Jagoda acai, jabłko, winogrona, gruszka, ananas, żurawina, maracuja, dziki bez, suszone śliwki, kiwi, borówka amerykańska, jeżyna, jagoda goji, wiśnia, granat, acerola, banan, czarna borówka. 
Kluczowe korzyści:                                                                                                      


Duża dawka silnych przeciwutleniaczy – ochrona przed wolnymi rodnikami.
Kluczowe składniki odżywcze dla zachowania optymalnego stanu zdrowia.
                                                                                                                                                                         

Wydajność antyoksydacyjna ok. 13 porcji owoców i warzyw w zaledwie 120ml soku.
Zapewnia korzyści żywieniowe dla wszystkich grup wiekowych.
Zawiera antyoksydacyjne polifenole, które odgrywają ważną rolę w ochronie zdrowia długoterminowego. 

Istotne fakty:
Zmniejsza rozwój wolnych rodników, które uszkadzają błonę komórkową i przyspieszają proces starzenia się organizmu.
Zawarta w MonaVie liofilizowana jagoda acai ma wyższy wynik ORAC niż jakikolwiek inny owoc lub warzywo przetestowane do tej pory, oferuje antyoksydacyjne działanie ponad 15 razy większe niż jagody leśne i ponad 20 razy wyższe niż maliny (J Agric Food Chem. 2006, 54 ( 22) :8604-10).
Eksperci z dziedziny zdrowia zgodnie twierdzą, że dieta bogata w różnego rodzaju antyoksydanty pomaga walczyć z oznakami starzenia się i jest niezbędna dla utrzymania dobrego stanu zdrowia.
MonaVie dzięki sile antyoksydantów znalezionych w owocach, zapobiega uszkodzeniom komórek poprzez neutralizację wolnych rodników.

Klikając  tutaj  możesz zamówić produkt

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MonaVie Active™

WZMACNIA ORGANIZM I FUNKCJONOWANIE STAWÓW
MonaVie Active to zaawansowana mieszanka 19 owoców z brazylijską jagodą Acai na czele, korzystnie wpływająca na stan zdrowia człowieka, wzbogacona o glukozaminę pochodzenia roślinnego. Naukowo wykazano, że glukozamina jest niezmiernie ważna w utrzymaniu zdrowych stawów i znacznie zwiększa mobilności i elastyczności stawów i ścięgien. Precyzyjnie dobrana mieszanka owoców i glukozaminy hamuje zużycie stawów jak i służy ich odnowie.
MonaVie Active to szczytowy poziom przeciwutleniaczy i składników odżywczych w synergicznym połączeniu:
Jagoda Acai, białe winogrona, jabłko, acerola, aronia, purpurowe winogrona, żurawina, owoce męczennicy, suszone śliwki, kiwi, leśna jagoda, borówka czarna, jagoda goji, granat, owoc liczi, camu-camu, gruszka, banan, cupuaçu.

 
Kluczowe korzyści:                                                                                                                          
Wzmocnienia organizm i zdrowie stawów zwiększając mobilności i elastyczności ruchową.
Wydajne odżywianie organizmu niezbędne do utrzymania dużych zdolności ruchowych człowieka.
Glukozamina wspiera produkcję glikoprotein, które są niezbędne do tworzenia i utrzymania zdrowej tkanki łącznej oraz chrząstki stawowej.
Zapewnia utrzymanie zdrowego i aktywnego stylu życia. 

Istotne fakty:
Badania wykazują, że picie 120ml. MonaVie Active dziennie może zwiększyć działanie antyoksydacyjne w organizmie. (więcej informacji na http://www.monavie.com/science).
Osoby, które regularnie spożywają MonaVie Active odnotowały wzrost witalności i poprawę ogólnego stanu zdrowia.
Obszerne badania przeprowadzono na MonaVie Active potwierdzają, że w składzie mieszanki nie ma substancji zabronionych przez Światową Agencję Antydopingową WADA. 

Badanie zakresu ruchu *
W ciągu 12 tygodni badań nad MonaVie Active, wszyscy uczestnicy wykazali statystycznie istotną poprawę w zakresie ruchu w odniesieniu do lędźwi i kolan. Ponadto, uczestnicy zauważyli znaczny spadek ogólnego dyskomfortu odczuwanego przed 8 i 12 tygodniami.

*Badanie zostało przeprowadzone w stosunkowo niewielkiej liczbie zdrowych osób dorosłych. Dalsze badania z większą ilością prób są niezbędne, aby te wyniki można uogólnić do ogółu ludności.

Kliknij tutaj aby zamówić produkt

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MonaVie Pulse™

Nie dostępny na polskim rynku


POMAGA UTRZYMAĆ ZDROWY CHOLESTEROL NA OPTYMALNYM POZIOMIE

MonaVie Pulse został stworzony, aby usprawnić działanie ludzkiego serca.
Sercowa mieszanka z 19 owoców w tym jagody Acai to smaczne i zdrowe uzupełnienie w mocne antyoksydanty i substancje odżywcze z ukierunkowaniem na układ sercowo-naczyniowy. Dzięki roślinnym sterolom* zawartym w MonaVie Pulse utrzymanie zdrowego poziomu cholesterolu nigdy nie było tak proste. Ponad to mieszanka została wzbogacona o resveratrol, który pomaga utrzymać układ krwionośny w należytym zdrowiu.
Więc okaż swojemu sercu trochę miłości i zacznij pić MonaVie Pulse każdego dnia.

                                                                                                                                                                
   

 Kluczowe korzyści:
Zdrowe serce dzięki roślinnym sterolom, które pomagają utrzymać zdrowy cholesterol na odpowiednim poziomie.
Zdrowe naczynia krwionośne dzięki wpływom resveratrolu, który wspomaga działanie układu sercowo-naczyniowego.
Duża dawka silnych przeciwutleniaczy i polifenole, dzięki którym układ sercowo-naczyniowy utrzymuje się w pełnym zdrowiu.
Szeroka gamę niezbędnych składników odżywczych dla optymalnego utrzymania zdrowia.
Oferuje silne przeciwutleniacze i ochronę przed wolnymi rodnikami.
Dawka antyoksydacyjna ok. 13 porcji owoców i warzyw w zaledwie 120ml soku. 

Istotne fakty:
Choroby układu krążenia są główną przyczyną śmierci na całym świecie.
Utrzymanie zdrowego poziomu cholesterolu jest podstawową linia obrony przed chorobami serca.
MonaVie Pulse zapewnia zdrową metodę utrzymania sprawnego układu krążenia.

* Żywność zawierająca, co najmniej 0,4 grama na porcję roślinnych steroli zaleca się jeść dwa razy dziennie z posiłkami, aby utrzymać dzienną dawkę całkowitą poziomie, co najmniej 0,8 g. W połączeniu z dietą o niskiej zawartości tłuszczów nasyconych i cholesterolu, może zmniejszać ryzyko chorób serca. Dwie porcje (4 uncji soku lub 2 pakiety żelu) z MonaVie Pulse zawiera 0,8 g steroli roślinnych.
www.hc-sc.gc.ca/dc-ma/heart-coeur/index-eng.php
www.nlm.nih.gov/medlineplus/heartdiseases.html


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MonaVie EMV™

NAŁADUJ SWOJE CIAŁO I UMYSŁ POBUDZAJĄCĄ I TRWAŁĄ ENERGIĄ
MonaVie EMV oferuje zastrzeżoną mieszankę owoców bogatych w przeciwutleniacze z jagodą Acai, brazylijskim super owocem zapewniającym naturalne źródło energii. Lekko gazowany napój o wspaniałym smaku, to formuła zdrowego wzrostu wydajności, wytrzymałości i koncentracji. MonaVie EMV podnosi energię i utrzymuje ją na wysokim poziomie bez awaryjnie przez wiele godzin.
Wreszcie dostępne jest proste rozwiązanie na zdrowe ciało i codzienna porcję energetycznego doładowania.*
Kluczowe korzyści:
Zwiększa energię*
Zwiększa wydajność *
Wyostrza czujność * 

Zwiększa wytrzymałość *                                                                                                                                           
                                                                                                                                                                 

100% Naturalnej Energii
Czysta, naturalna energia – to moc, którą znajdziesz tylko w MonaVie EMV.
MonaVie EMV to wolna od syntetycznych używek, zaawansowana formuła zapewniająca zdrową alternatywę dla tradycyjnych napojów energetycznych. W 100% naturalne cechy rewitalizacji energii dzięki mieszance składników, które zapewniają szybki wzrost i trwały poziom energii. Teraz możesz podwyższyć swoją energię, kiedy tylko chcesz, bez obawy o niepożądane skutki uboczne.*
Odwiedź www.monavie-emv.com aby uzyskać więcej informacji o produkcie. 

MonaVie EMV to sok z jagody Acai, jabłka, winogron, gruszki, aceroli, cupuaçu i camu-camu.
 MonaVie EMV, łączy w sobie naukę i naturą energię dzięki połączeniu kilku owoców bogatych w przeciwutleniacze. W przeciwieństwie do innych napojów energetycznych, które dostarczają pustych kalorii z uproszczonych cukrów takich jak fruktoza, MonaVie EMV daje naturalne orzeźwienie płynące z dobroci 80% soku. Ta unikalna receptura zapewnia zwiększenie energii oraz składników odżywczych i pyszny, orzeźwiający smak.* 

Kluczowe korzyści:
Naukowo potwierdzone zwiększenie energii i utrzymanie jej na wysokim poziomie bez skutków ubocznych zazwyczaj związanych z napojami energetycznymi.*
Zdrowe funkcjonowanie wynikające z naturalnego źródła energii przy zwiększonej wydajność, czujność, wytrzymałość i dużym wigorze.*
Istotne fakty:
Nie zawiera sztucznych aromatów, barwników, substancji słodzących i konserwantów.
W niezależnym badaniu napojów energetycznych MonaVie EMV było preferowane pod względem koloru, słodycz i smak.
Analiza rynku 30 napojów energetycznych w tym najlepiej sprzedających się wykazała, że 97% z nich zawiera sztuczne barwniki, substancje słodzące, sztuczne aromaty i szkodliwe konserwanty.
Sondaże wykazują, że w ciągu najbliższych pięciu lat na rynku amerykańskim wzrośnie zapotrzebowanie na napoje energetyczne niemal dwukrotnie, podobnie zapewne będzie także i w Europie.


* Te oświadczenia nie zostały ocenione przez Food and Drug Administration. Ten produkt nie jest przeznaczony do diagnozowania, leczenia lub zapobiegania jakiejkolwiek chorobie.

Kliknij tutaj aby zamówić produkt

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MonaVie Kosher™

Nie dostępny na polskim rynku

DOSTARCZA SILNYCH PRZECIWUTLENIACZY I NIEZBĘDNYCH SKŁADNIKÓW ODŻYWCZYCH
MonaVie Kosher jest koszernym, pysznym połączeniem  super jedzenia – brazylijskiej Jagody Acai i 18 innych owoców korzystnie wpływających na ludzki organizm. Zawiera zbilansowaną mieszankę żywnościową ukierunkowaną na walkę z wolnymi rodniki  poprawę ogólnego stanu zdrowia opatrzoną certyfikatem koszerności. 
                                                                                                                              
Oferuje silne przeciwutleniacze do ochrony przed wolnymi rodnikami.                                    
Produkt certyfikowany przez Ortodoksyjną Unię (OU) Ameryki Północnej i Główny Rabinat Izraela. *
Produkt spełnia wszystkie przepisy diety koszernej.
Dostarcza różnorodnych składników odżywczych dla zachowania optymalnego zdrowia.
Wydajność antyoksydacyjna ok. 13 porcji owoców i warzyw w zaledwie 120ml soku.
Zapewnia korzyści żywieniowe dla osób w każdym wieku.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MonaVie (M)mūn™

Nie dostępny na polskim rynku

ZOPTYMALIZUJ NATURALNY SYSTEM OBRONNY ORGANIZMU
MonaVie (M)mun jest korzystnym połączenie 19 owoców i Wellmune*, naturalnego składnika odpowiedzialnego za właściwe funkcjonowanie układu immunologicznego mającego wpływ na zwiększenie odporności organizmu. Bogaty w przeciwutleniacze MonaVie (M)mun jest zastrzeżoną formułą z super owocami jagodą Acai i Maqui. Ten świetnie smakujący sok pomaga chronić ludzki organizm przez cały rok.
To codzienna obrona zdrowia i życia.
MonaVie (M)mum jest wspaniałą fuzją z 19 owoców, które zostały specjalnie wybrane pod kątem zdolności odżywczych, wsparcia układu odpornościowego i ogólnego stanu zdrowie jak i dobrego samopoczucia.
MonaVie (M)mum zawiera w swoim składzie owoce:
Jagoda Acai, jagoda maqui, winogrona, jabłko, acerola, aronia, czarna porzeczka, czarny bez, żurawina, czerwone pomarańcze, rokitnik zwyczajny, gruszka, czarne jagody, cupuaçu, truskawka, baobab, borówka brusznicy, borówka czarna i camu-camu.

                                                                                                                                                                  

Kluczowe korzyści:             
Wspiera układ odpornościowy, dzięki czemu pomaga chronić organizm przed potencjalnie szkodliwymi mikroorganizmami.
Pomaga zoptymalizować właściwe funkcjonowanie układu immunologicznego.
Wspiera i utrzymuje ogólny dobry stan zdrowia i zapewnia dobre samopoczucie.
Zapewnia korzyści młodszych i starszym powyżej czwartego roku życia. 

Istotne fakty:
MonaVie (M)mum to Zabezpieczenie, Optymalizacja i Ochrona przed codziennymi wyzwaniami dla ludzkiego zdrowia.
- Zabezpiecza zdrowie. Podobnie jak pasy bezpieczeństwa w samochodzie lub codzienne mycie zębów (M)mum chroni cały organizm. Pijąc 120ml. MonaVie (M)mun dziennie zabezpieczasz ogólny stan zdrowia.
- Optymalizuje naturalną odporność. Dzięki siedmiu badaniom klinicznym udowodniono, że MonaVie (M)mun wspiera układ odpornościowy z niespotykaną skutecznością. Na rozwój i badania naukowe nad (M)mum firma MONAVIE wydała 250 milionów dolarów, czego efektem jest produkt o niesamowitym działaniu i skuteczności.
- Chroni organizm. Codzienne wyzwania, takie jak złe nawyki żywieniowe, ciężka praca fizyczna i umysłowa, stres, brak snu, zanieczyszczenie środowiska, dym papierosowy, alkohol i inne używki wpływają niekorzystnie na ogólny stan zdrowia. MonaVie (M)mun wspiera układ odpornościowy dzięki skomplikowanej sieć wyspecjalizowanych komórek, które chronią przed potencjalnie szkodliwymi mikroorganizmami.

W czterotygodniowym cyklu badań na sportowcach uczestniczących w maratonie, którzy spożywali Wellmune odnotowano znaczącą poprawę ich ogólnego stanu zdrowia, większą kondycję i lepsze samopoczucie psychiczne i fizyczne.
Źródło – Journal of Sports Science and Medicine (2009) 8, 509-515

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Owoce Acai z Amazonii według Pr. Iwona Wawer

Opublikowano 29 Maj 2010, autor: Marcin - Administrator

Acai (Assai palm, euterpa warzywna) to owoce palmy Euterpe oleraceae Martius rosnącej nad Amazonką, są składnikiem napojów i produktów żywnościowych, powszechnie konsumowanych w Brazylii, Kolumbii i Surinamie. Ostatnio sok z acai stał się popularny w USA, trafił też do Europy. Jakie cenne dla zdrowia składniki zawierają ciemne jagody assai? Owoce są oleiste, ciemny kolor sugeruje dużą zawartość ciemno-czerwonych barwników antocyjanowych, ale dokładne badania składu chemicznego owoców opublikowano dopiero w 2006 roku.
Owoc acai nie został uznany jako nowa żywność (ang. novel food) w Unii Europejskiej, ponieważ ten gatunek jagody był używany w znaczących ilościach przed rokiem 1997 oraz jest w katalogu UE. Owoce acai można szerzej wykorzystać jako składnik żywności (np. soków). Czy jest to żywność funkcjonalna, tj. o korzystnym wpływie na zdrowie? Badania naukowe muszą to wykazać.
Skład chemiczny zamrożonych i suszonych owoców zbadał A. Schauss i wsp. w 2006 roku. Zidentyfikowano 5 różnych antocyjanin, dominują glukozyd i rutynozyd cyjanidyny, w mniejszych ilościach są: sambubiozyd cyjanidyny, glukozyd i rutynozyd peonidyny. Całkowita zawartość antocyjanów to 319 mg/100g. Inne związki polifenolowe to katechina, epikatechina, ich dimery (procyjanidyny), trimery oraz inne polimery w ilości 1,289 g/100g suchej masy. Skład procyjanidyn w assai jest podobny do tych z czarnych jagód, zwraca uwagę duża ilość polimerów (918 mg/100g) o wysokiej masie cząsteczkowej. W 100 g suchej masy owocowej jest 44 g błonnika, śladowe ilości witaminy C, ale aż 1000 IU witaminy A.
W dorzeczu Amazonki, zielony olej wyciskany z owoców palmy używany jest w celach leczniczych, działa przeciwbiegunkowo. Głównymi składnikami oleju są kwas oleinowy (56%), palmitynowy (24%) i linolowy (12,5%), ale zidentyfikowano aż 37 różnych kwasów tłuszczowych. Inne związki to sterole (alfa-sitosterol, kampesterol, sigmasterol), aminokwasy (19 związków, w sumie 7,9 g/100 g) i białka.
Badając właściwości pulpy owocowej najwięcej uwagi zwrócono na jej aktywność antyoksydacyjną, bowiem w zamrożonych i wysuszonych owocach są silne antyoksydanty. Antyoksydanty w sproszkowanej pulpie przebadano w serii testów z użyciem różnych wolnych rodników. Pulpa ma dużo związków lipofilowych, potrzebne były więc testy dla antyoksydantów rozpuszczalnych w tłuszczach (L-ORACFL) i w wodzie (H-ORACFL). Okazało się, że szczególnie wysoka jest aktywność w stosunku do anionorodnika ponadtlenkowego O2•- (test SOD). Obecność różnych związków o silnym działaniu antyoksydacyjnym sugerowała, że mogą one mieć właściwości przeciwzapalne. Próby potwierdziły, że ekstrakt z acai hamuje aktywność enzymów cyklooksygenazy COX-1 i 2, może więc znaleźć zastosowanie jako potencjalne źródło substancji przeciwzapalnych i antyalergicznych. W niewielkich stężeniach ma też działanie immunostymulujące.
W ekstrakcie jest prawdopodobnie kilkadziesiąt, a może kilkaset związków o interesującej aktywności biologicznej.

 O badaniach owoców acai z Amazonii na pewno jeszcze usłyszymy, po sok możemy sięgnąć od razu http://mymonavie.com/waldemargrzelak


Artykuł pochodzi ze strony sokiacai.com.pl

     

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jeszcze o owocach assai z Amazoni – Pr. Iwona Wawer

Opublikowano 1 Czerwiec 2010, autor: Marcin - Administrator

Rząd Brazylii ocenia, że powierzchnia lasów Amazonii zmniejszy się o 25% do roku 2020. Zanik tego ekosystemu byłby katastrofą dla klimatu Ziemi, z czego zdaje sobie sprawę cały świat. Jednocześnie tracimy tysiące roślin, być może o cennych leczniczych właściwościach, których w ogóle nie zdążyliśmy poznać. Jest to również sprawa przyszłości palm Euterpe oleracea. Prognozowane zmniejszenie podaży surowca to poważny problem dla nowych entuzjastów acai (assai). Obszary lasów deszczowych są wycinane pod uprawę i hodowlę bydła. W tej sytuacji, zbiór owoców acai z naturalnych stanowisk może stanowić źródło zarobków dla lokalnej społeczności. A może popyt na owoce acai w Ameryce Północnej przyczyni się do zachowania lasów deszczowych? Miejmy nadzieję!
Ludzie mieszkający nad Amazonką jedli te owoce przez setki lat. Współcześni Brazylijczycy też je cenią i uważają za zdrowe. Natomiast do kategorii “super-owoców” acai awansowały stosunkowo niedawno. Przetwory z acai stają się popularne w Ameryce, sok jest składnikiem odżywczych napojów sprzedawanych w “owocowych barach” i sklepach z ekologiczną żywnością. W USA korzystają z nich sportowcy, na wzmocnienie sił przed meczem. Sprzedaż soku z acai rośnie również w Europie. Jakie walory mają te drobne, ciemne owoce palmy Euterpe oleracea?
Na Uniwersytecie S. Bolivar’a w Caracas, analizowano skład chemiczny jagód acai rosnących w Wenezueli. Wyniki analiz pokazały wysoką zawartość tłuszczu w suchej masie jagód (33-49%) oraz błonnika pokarmowego (18-27%). W oleju z acai aż 71% stanowił kwas oleinowy. W owocach było dużo żelaza, a także związków polifenolowych (2,2-5 g/100g), tym 0,73-1,60 g antocyjanin i 0,7-1,37 g tanin. Naukowcy potwierdzili, że owoce acai mają wysoką wartość odżywczą. Uważają też, że ich zbiór i przerób warto skomercjalizować.
W 2009 roku opublikowano kolejne prace pokazujące cenne właściwości składników tych owoców. Badania wykonano w ojczyźnie acai, Brazylii. Pulpę owoców acai (stanowiącą 2% suchej karmy) podawano przez 6 tygodni szczurom; jedna z grup otrzymywała standardową paszę, a druga paszę o wysokiej zawartości tłuszczu (25% oleju sojowego, 1% cholesterolu). Grupa kontrolna nie dostawała dodatku acai. Analizowano parametry biochemiczne krwi, profil lipidów, aktywność enzymów oksydacyjnych i wiele innych markerów stanu wątroby. Wyniki: stwierdzono wyraźne różnice w parametrach krwi szczurów, w porównaniu do grupy kontrolnej. Oczywiście pasza o zwiększonej ilości cholesterolu i tłuszczu spowodowała ich wyższy poziom we krwi. Jednak te szczury, które dostawały acai miały niższy poziom cholesterolu, mimo wysokotłuszczowej diety. Obecność pulpy z acai w diecie obniża poziom cholesterolu i poprawia profil lipidów (przynajmniej u szczurów). Oczywiście ten efekt trzeba potwierdzić w badaniach klinicznych.
Stres oksydacyjny przyczynia się do rozwoju zmian miażdżycowych, a w konsekwencji do zwiększonego ryzyka chorób serca i układu krążenia. Jest również przyczyną chorób degeneracyjnych układu nerwowego, takich jak choroba Alzheimera czy Parkinsona. Uważa się, że w zmniejszeniu ryzyka takich chorób mogą być pomocne antyoksydanty obecne w diecie. Celem pracy było sprawdzenie czy związki o działaniu antyoksydacyjnym mogą mieć wpływ na status antyoksydacyjny tkanek mózgu szczurów. Tkanki mózgu (kory mózgowej, hipokampu, cerebellum) potraktowano wodą utlenioną (H2O2). Jednak wcześniejsze podawanie acai zmniejszyło poziom utlenionych lipidów i białek w tkankach mózgu, miało też wpływ na aktywność enzymów antyoksydacyjnych (oksydazy ponadtlenkowej, katalazy). Obserwowano ujemną korelację pomiędzy zawartością związków polifenolowych a stężeniem uszkodzonych biomolekuł, czyli: im więcej polifenoli z acai tym mniej uszkodzonych lipidów i białek w tkankach mózgu. Nagromadzanie się uszkodzeń powoduje patologiczne zmiany w tkankach prowadzące do rozwoju degeneracyjnych chorób mózgu i przyspieszonego starzenia się. Wynik jest zachętą do dalszych badań, zarówno na zwierzętach jak i z udziałem pacjentów. W wielu badaniach pokazano, że w diecie starszych osób bardzo potrzebne są antyoksydanty, najlepiej w postaci owoców i warzyw. W tym wieku nawet niewielka poprawa pracy mózgu może przyczynić się do lepszego komfortu życia (np. zapamiętanie gdzie leżą klucze od mieszkania).
Owoców acai raczej nie będzie można kupić na lokalnym targu czy w supermarkecie. Ale sok może stanowić cenny dodatek do diety, zwłaszcza biorąc pod uwagę jego silne właściwości antyoksydacyjne – http://sokiacai.wordpress.com/shop
Interesujące jest porównanie antyoksydacyjnych zdolności kilku znanych owoców. Wartości ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity score) dla acai: 167, czarne jagody: 32, jabłka: 14.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dr Lou Niles o Monavie – Powrót do Natury

Opublikowano 3 Sierpień 2010, autor: Marcin - Administrator 
 


Jestem człowiekiem, którego raczej nie chcieli byście poznać.
Jestem lekarzem ostatniej szansy i zazwyczaj mam do czynienia z nowotworami w ostatnim stadium.
Jak pewnie słyszeliście, cukier jest pożywieniem komórek rakowych, więc raczej nie można go podawać ludziom chorym na nowotwory. Z MonaVie związałem się zatem dość niechętnie i dopiero gdy uświadomiłem sobie, że jest w tej kombinacji soków Dr Carsona jeszcze coś więcej, że nie chodzi o same soki owocowe, ale o ich specjalne połączenie, które daje efekty.
Nigdy nie zdarzyło mi się stracić pacjenta z nowotworem, więc postanowiłem sprawdzić ten sok w sposób oficjalny, wprowadzając go do terapii. Miał on olbrzymi wpływ na wszystkich moich pacjentów, którzy teraz stają się dystrybutorami jakby dostając nową szansę, ale wszyscy piją ten sok, który naprawdę pomógł im przejść przez proces leczenia.
Za tym wszystkim kryje się naprawdę ciekawa historia. Mogę omówić szczegóły tego dlaczego MonaVie działa, to całkiem niezwykła historia.
Czy chcecie wiedzieć, dlaczego MonaVie działa?
Gdy odpowiem wam na to pytanie, to tak jakbym dał wam klucze do dłuższego życia, jeżeli tylko zdecydujecie się z nich korzystać.
Rozpocznę od tła całej tej historii. Kiedyś byłem ratownikiem medycznym w straży pożarnej w San Diego. Po 15 latach tej pracy zdałem sobie sprawę, że samo reagowanie na wypadki to nie sposób na rozwiązywanie problemów zdrowotnych. Wróciłem więc na uczelnię, aby zostać nauczycielem i doradcą.
Jeśli chodzi o osoby z nowotworami, z którymi pracuję, to nie uznaję relacji lekarz-pacjent, ponieważ ja nikogo nie leczę, tak jak MonaVie nie leczy również. To co MonaVie robi, to pozwala naszemu ciału na powrót do natury i samoleczenie.
To co chciałbym teraz zrobić, to pokazać wam w jednej łatwej lekcji, jak działa życie. Nauczyłem się tego w szkole pożarniczej, która jest dość nietypowym miejscem, aby się takich rzeczy uczyć. Z pewnością jednak nie było to w akademii medycznej.
Chodzi o trójkąt życia. To także trójkąt ognia.
Jesteśmy zbudowani w większości z wody. Wody i zanieczyszczeń w niej pływających. To w zasadzie wszystko, z czego jesteśmy zbudowani. Jest jednak jeszcze węgiel i to jest tajemnica życia. Z powodu węgla jednak starzejemy się i jest to także przyczyna naszych zachorowań. Jeśli zrozumiesz tę zasadę, to jakbyś uzyskał pełną kontrolę nad własnym losem i zdrowiem. Aby rozpalić ogień, trzeba mieć tlen (dolny lewy róg), ciepło (góra) i paliwo (dolny prawy róg). Na Ziemi jedynym paliwem, jakie istnieje, jest węgiel. Czy to w kominku, czy w grillu, czy w naszych ciałach, wszędzie spalamy cząsteczki węgla. Tlen oczywiście pochodzi z powietrza. A ciepło? Ciepło naszego ciała, czyli 36,6oC, to efekt ciągłego spalania węgla w komórkach. Pojawia się jednak problem, ponieważ przy spalaniu węgla wydziela się dym. Wydzielając dym, wydzielamy węgiel, który jest bardzo spragniony tlenu, więc łączy się z nim tworząc dwutlenek węgla, czyli CO2.
Niezależnie czy w kominku, pożarze, czy grillu, dym jest trujący. Dym w waszych komórkach ciała jest toksyczny i sprawi, że możecie się bardzo szybko zestarzeć, chyba że potraficie temu procesowi przeszkodzić.
Do MonaVie wrócę już za chwilkę.
Jeśli wiecie, jak przeszkodzić dymowi – proszę, oto ludzka komórka (rysuje na tablicy komórkę z jądrem po środku), w której jest takie małe miejsce, gdzie spala się węgiel, czyli kalorie (zaznacza mały obszar w komórce po jej prawej stronie). Zatem, jeśli wiecie, jak przeszkodzić dymowi produkowanemu non-stop w trylionach i trylionach komórek, to oznacza, że wiecie jak spowolnić proces starzenia do tempa ślimaka – tak jak to zrobiono wśród mieszkańców Okinawy.
Mieszkańcy Okinawy to najdłużej żyjący ludzie na świecie. Nie występuje u nich rak. Nie chorują na choroby serca. Nie mają cukrzycy. Jest to możliwe, ponieważ proces utleniania jest u nich bardzo powolny i kontrolują go głównie za pomocą paliwa, które dostarczają do swojego ciała.
I tu pojawiło się MonaVie i to od razu przybrało skalę epidemii.
W ciągu 2 lat na świecie sprzedano ten sok za miliard dolarów.
Dlaczego? Jak to możliwe? Co takiego stworzył dr Carson pod postacią MonaVie i dlaczego
przybrało to rozmiary epidemii, jednocześnie przynosząc tak duże zyski?
Przyczyna leży w tym, że sok MonaVie jest przeładowany przeciwutleniaczami i substancjami przeciwzapalnymi, dzięki którym niszczony jest od razu cały dym wyprodukowany przez nasze ciało, a procesy utleniania są szybko wyhamowywane i zatrzymywane. Oczywiście nie w stu procentach, ale sok MonaVie potrafi spowolnić te procesy na tyle, że jeśli będziesz go pił systematycznie do końca życia, jeśli stanie się on częścią twojego codziennego jadłospisu, to w twoim ciele będzie wystarczająco dużo przeciwutleniaczy, aby starzenie nie przebiegało tak szybko.
To co MonaVie jeszcze robi, to pozwala limfocytom typu T-Killer, które są częścią układu odpornościowego, na zatrzymywanie wirusów, bakterii, grzybów i wolnych komórek nowotworowych. To dlatego jest to taki świetny produkt. Nie ma drugiego takiego pożywienia na Ziemi, które potrafiłoby to samo.
Pamiętajcie, że sok MonaVie jest pełnowartościowy. W tym soku są także skórka i nasiona owoców. To najlepsze pożywienie, ponieważ 90% wszystkich wartości odżywczych znajduje się w skórce i nasionach. To najlepsze pożywienie.
Przefiltrowany sok owocowy dostępny w sklepach jest klarowny. To słodka woda.
MonaVie jest inne. MonaVie działa, w przeciwieństwie do reszty soków.
Pijąc MonaVie, zjadasz cały dziki owoc, który jest lepszy niż jakikolwiek inny owoc z ekologicznych upraw.
Wytłumaczę teraz, co się dzieje, gdy wolny rodnik dostaje się do komórki.
Otóż szuka tlenu. Nieważne, gdzie go znajdzie, ale skądś będzie go musiał ukraść.
Wolne rodniki pochodzą z procesu spalania węgla. Jeśli w drodze po tlen dostaną się do komórki i do jej jądra, w której znajduje się DNA, a to DNA będzie zaprogramowane na rozrost, to taka komórka zacznie się replikować i replikować i replikować, a to oznacza początek nowotworu.
Aby utworzyć raka potrzeba 10 lat. W obecnych czasach mamy epidemię, ponieważ jeden na każdych dwóch mężczyzn dostanie raka. Jedna z trzech kobiet zachoruje na raka.
Po raz pierwszy w historii dzieci umrą przed własnymi rodzicami.
To nigdy wcześniej nie miało miejsca w historii Stanów Zjednoczonych. Mamy najwyższy współczynnik zachorowalności pośród wszystkich uprzemysłowionych krajów na świecie.
MonaVie przechyla szalę na drugą stronę.
Od ignorancji w sprawach zdrowia i wyżywienia przechodzimy w stronę świadomości, bo kiedy otwieramy butelkę soku MonaVie i czujemy tę energię, czujemy się lepiej, nasze bóle odchodzą, nasza głowa nie boli, to wtedy widzimy, że sposób żywienia ma znaczenie – i to bardzo duże. I nagle nasz mózg i wszystko inne dopasowuje się do tej zmiany w naszym świadomym podejściu.
To dlatego MonaVie jest także świetnym interesem.
Jeśli chcecie budować swój biznes razem z MonaVie, musicie wiedzieć, że jest to dziedzina zdrowia i że sukces osiągniecie dzieląc się, a nie „sprzedając”.
Jeśli jednak chcecie tylko pić sok, to świetnym rozwiązaniem są automatyczne dostawy, dzięki którym nigdy nie zabraknie wam soku MonaVie. Przede wszystkim jednak pijcie MonaVie dla własnego zdrowia i samopoczucia. To jeden z najwspanialszych produktów.
Na początku byłem bardzo sceptyczny, bo myślałem, że moja praca z MonaVie będzie oznaczała konflikt interesów z moją pracą z pacjentami. Teraz widzę, że to doktorzy, lekarze nauk medycznych są w konflikcie interesów, gdy wysyłają pacjentów z receptami, które powodują skutki uboczne.
To niesamowite. Mógłbym opowiadać wam różne historie o ludziach, którzy ozdrowieli z poważnych schorzeń. To, co MonaVie robi, to nie leczenie, ale zakłócanie procesu starzenia. Wszystko się starzeje. My starzejemy się z każdą chwilą, a nawet po śmierci.
To część naszego życia – od roślin aż po ludzi, wszystkie organizmy żywe starzeją się i utleniają, a w końcu umierają. Ale według DNA ludzie zostali zaprojektowani, aby żyć 113 lat.
Dlaczego właśnie 113? Nie mam pojęcia, ale tak oceniają naukowcy długość życia człowieka.
Jeśli nie dożyjesz setki, to oznacza, że skróciłeś sobie życie. Aby dotrwać do 100 lat i to w zdrowiu, bo o to chodzi przecież, należy kontrolować procesy utleniania w naszym ciele. Zapamiętajcie też, że jedyne substancje przeciwutleniające na Ziemi są tylko w roślinach. Tylko z roślin można je uzyskać. Jeśli nie jecie roślin, oznacza to, że nie dostarczacie odpowiedniej ilości przeciwutleniaczy i zestarzejecie się zbyt szybko. To tak w skrócie. 

Czy są pytania? 

1. Jaka jest odpowiednia dawka MonaVie dla chorego leczącego się na nowotwór?

 
MonaVie to sok z owoców. To proste, i sami tworzymy dawkowanie według własnego uznania po tym jak się czujemy. Ja piję trzy razy dziennie po około 120 – 150 mililitrów. Piję tak, jak każdy sok.
Dlaczego? Otóż jakieś 3 tygodnie temu założyłem jedne z moich wielu tanich okularów (tanie, bo często je gubiłem). Miałem pracować przy komputerze, a nie widziałem zbyt wyraźnie. Pomyślałem, że tym razem wybiorę jedne z okularów, które ostatnio nosiłem dość dawno, kiedy moje oczy miały się trochę lepiej. Ale i w tych źle widziałem. Poszedłem więc znowu do sklepu, żeby kupić kolejne tanie okulary.
Jednak tym razem okazało się, że potrzebuję okularów dla mniejszej wady wzroku. Innymi słowy, mój wzrok zaczął się polepszać. Z 3 dioptrii zszedłem na 2,75, a teraz nawet na 2,25. To spowodowało, że zwiększyłem dawkę MonaVie, bo moje oczy zaczęły zdrowieć.
To tylko wstęp do kolejnej historii o zwyrodnieniu plamki żółtej na dnie oka.
MonaVie wpływa pozytywnie na schorzenia oczu bardziej niż na jakiekolwiek inne choroby. Jest to spowodowane tym, że oczy są najbardziej wrażliwym organem, jeśli chodzi o
utlenianie. Wszyscy w wieku około 40 lat będziemy musieli nosić okulary. Ale tak nie powinno się stać, gdybyśmy tylko zrozumieli pewną zasadę, której nawet ja kiedyś nie rozumiałem.
Gdybyśmy to pojęli w naszej młodości i jedli warzywa tak jak mówiła mamusia, to
najprawdopodobniej nasz wzrok pogorszyłby się nawet o całe dekady później.
Mieszkańcy Okinawy nie noszą okularów. Oto nasza tajemnica (wskazuje na tablicę).
To proste. Jedną z rzeczy na filmie była cała gama kolorów tęczy, która jest schowana w soku MonaVie. Gdy spojrzycie na warzywa, to one też mają te wszystkie kolory, bo robią tą samą rzecz. Natura wyposażyła rośliny w ochronę przeciwko wirusom, grzybom i bakteriom. Jeśli będziecie jedli rośliny, to ich ochrona przejdzie na was – tak to działa w naturze.
Bo natura chce, abyście jedli rośliny. Wasze DNA chce, abyście jedli rośliny. W zamian za to będziecie zdrowi.
Mieszkacie na Ziemi z taką ilością pożywienia, która wystarczy wam, aby przeżyć od narodzin do setki, jeśli tylko skorzystacie z tego pożywienia. Świeże i pełnowartościowe jedzenie pochodzi z takich organizmów, które potrafią wyssać minerały z gleby. A minerały odbudowują twoje komórki. Jesteście z nich zbudowani. Jesteście całą tablicą pierwiastków Mendelejewa. Wszystko, co jest na tej tablicy – rtęć, cynk, arszenik, jest także w ziemi i w waszych ciałach. Na szczęście arszenik występuje tylko w ilościach śladowych, ale z pewnością macie go w sobie. Jeśli nie będziecie uzupełniać minerałów codziennie, to procesy utleniania będą przyspieszały do nieprawdopodobnych prędkości i umrzesz w wieku 60 lub 70 lat, tak jak większość, lub mówiąc inaczej – ok. 40 lat za wcześnie.
MonaVie to prezent od bogów, a dzięki bogactwu zamkniętemu w ziemi pod naszymi stopami, spożywając jagody acai, możemy korzystać ze wszystkich minerałów oferowanych nam przez naszą planetę. Jedyną rośliną na świecie, która choć trochę jest podobna do jagody acai, są wodorosty morskie. 

2. Moja znajoma ma raka w ostatnim stadium i właśnie wyszła ze szpitala. Lekarze chcą, aby
leczyła się dalej w szpitalu, ale ona odmawia. Jeśli zacznie pić MonaVie, przykładowo butelkę dziennie, to czy pomoże jej to chociażby zmniejszyć sam ból?


Tak, pomoże. Dzięki MonaVie jej życie stanie się lepsze. Jeśli pozostało jej więcej niż 90 dni życia.
Sok Monavie nie został przygotowany, aby uzdrawiać, zapobiegać ani leczyć żadnych chorób, a ponieważ nie ma pozwolenia amerykańskiej Agencji ds. żywności i leków (FDA), to informacje zawarte w dokumentacji soku zostały odpowiednio dopasowane. Nasze ciało jest zaprojektowane tak, aby leczyć się samodzielnie. Jeśli dostarczycie mu wysokiej jakości pożywienia, to odwdzięczy się wam wysoką jakością życia, o jakiej nigdy nawet nie marzyliście.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MonaVie w mediach

SUKCES – Zdrowie w płynie
Opublikowano 18 Sierpień 2010, autor: Marcin - Administrator


Od kilku lat na całym świecie wiele się pisze i mówi o jagodzie acai i fenomenie MonaVie, Polskie media także już zauważyły ten owoc i firmę, która go rozsławiła.
Prestiżowy miesięcznik „SUKCES” w ostatnim lipcowo-sierpniowym wydaniu poświęcił MonaVie i cudownej jagodzie obszerny artykuł gdzie w samych superlatywach wypowiada się na ten temat jego autor – Karol Świtała.
Poniżej pozwoliłem sobie zacytować cały artykuł.

Zdrowie w płynie

Jeden z najbardziej cenionych owoców z Brazylii podbija Polskę



Od niedawna można w Polsce kupić odżywczą mieszankę soków z brazylijskiej jagody acai oraz 18 orzeźwiających owoców. Ta egzotyczna jagoda od wieków jest stosowana przez Indian amazońskich w celach odżywczych i wzmacniających. Dla wszystkich zainteresowanych zdrowym trybem życia.
.
Według badań zleconych przez Komisję Europejską, Polska posiada najniższy poziom spożycia owoców na mieszkańca. Co więcej, Polacy są świadomi problemu, 45 proc. badanych deklaruje niewystarczającą ilość owoców w diecie. Tymczasem MonaVie zawiera kompletną mieszankę owoców, w której skład wchodzą: jagoda acai, jabłko, winogrono, gruszka, ananas, żurawina, passiflora, dziki bez, suszona śliwka, kiwi, borówka amerykańska, jeżyna, kolcowój pospolity, wiśnia, granat, liczi, acerola, banan oraz borówka czarna. Wszystkie w jednej butelce, dla osób szukających zdrowego i aktyw- nago stylu życia.

Nauka odkrywa acai

Dr Alexander Shauss, dyrektor AIBMR Lite Sciences w Waszyngtonie, wybitny badacz jagody acai, odkrył, że jagoda ta stanowi podstawę diety Indian amazońskich, którzy spożywają ten owoc na śniadanie, obiad i kolację. Jego badania dowodzą, iż dieta ta pozytywnie wpływa nie tylko na zdrowie, ale także na wygląd tych osób. „Zdrowotne właściwości acai są dokumentowane przez współczesną naukę. Acai zawiera stężone ilości polifenoli, czyli niezwykle silnych przeciwutleniaczy, które pomagają neutralizować negatywne działanie wolnych rodników na organizm” – mówi prof. Iwona Wawer z Akademii Medycznej w Warszawie.

Polacy, którzy preferują zdrowy i aktywny tryb życia, mogą wybierać pomiędzy MonaVie i MonaVie Active. MonaVie to szybki i wygodny sposób na dostarczenie organizmowi odżywczych składników.


Smak zdrowia

MonaVie to pyszny napój łączący brazylijską jagodę acai oraz 18 innych znakomitych owoców egzotycznych z całego świata. Wyjątkowa formuła wykorzystująca filozofię Zbilansowania –Różnorodności – Umiaru pomaga utrzymać zdrowy tryb życia. MonaVie zawiera przeciwutleniacze oraz naturalną witaminę C, która również pomaga chronić komórki przed szkodliwym działaniem utleniaczy.

MonaVie Active zawiera brazylijską jagodę acai – jeden z najcenniejszych skarbów natury oraz 18 innych wspaniałych owoców. Ta naładowana przeciwutleniaczami mieszanka, zawierająca glukozaminę kompozycja dostarcza naturalnie występujących w przyrodzie polifenoli i witaminę C, która ma znaczący wpływ na tworzenie się kolagenu w skórze oraz na funkcję tkanki chrzęstnej.

W Polsce sok spotkał się z dużym zainteresowaniem sportowców, jego właściwości docenili m.in. Paweł Korzeniowski, Paweł Nastula, Andrzej Supron, Beata Sokołowska-Kulesza, Bogusław Mamiński, Agnieszka Leszczyńska, Grzegorz Sudoł oraz Marcin Lijewski.

„Dla sportowca najważniejsza jest sprawność fizyczna, odporność duży zasób sił witalnych” – mówi Paweł Korzeniowski, mistrz świata i Europy w pływaniu. „MonaVie posiada większość witamin I minerałów, których potrzebuję do zachowania dobrej formy. Nic dziwnego, że Brazylijczycy uwielbiają ten owoc” – kończy Korzeniowski.

Pięć powodów, dla których warto pić MonaVie


• MonaVie zawiera pyszną mieszankę 19 owoców, w tym brazylijską jagodę acai

• MonaVie to prosty i wygodny sposób na wzbogacenie diety organizmu o zdrowe substancje

• MonaVie pomaga prowadzić zdrowy i aktywny tryb życia

• MonaVie może wzmacniać układ immunologiczny

• MonaVie posiada naturalne przeciwutleniacze (polifenole), które spowalniają proces utleniania komórek


Zdrowie się opłaca


Sprzedaż odżywczych soków bezpośrednio zainteresowanym konsumentom okazała się strzałem w dziesiątkę. Firma MonaVie odniosła ogromny sukces w Stanach Zjednoczonych i obecnie należy do najszybciej rozwijających się firm w USA. Łączna sprzedaż w 2009 roku sięgnęła 2,1 miliarda dolarów. Obecnie firma działa w 15 krajach, ale planowana jest już ekspansja na kolejne rynki.

„Polska jest pierwszym rynkiem w Europie Środkowo-Wschodniej, na którym pojawiły się produkty MonaVie. Decyzja zarządu może świadczyć o dojrzałości naszego rynku. Polacy stają się coraz bardziej wyczuleni na problemy zdrowotne, uważniej patrzymy na jakość i składniki dostępnych produktów” – mówi Radosław Baszyński, dyrektor generalny MonaVie Polska.

Soku MonaVie nie można kupić w sklepie, produkty są dostępne wyłącznie u niezależnych dystrybutorów, taki model sprzedaży pozwala promować napój i jednocześnie spełniać marzenie o prowadzeniu własnego biznesu. Wyjątkowy plan kompensacyjny stworzony przez MonaVie daje różne możliwości na zwiększenie dochodów. Może być traktowany zarówno jako dodatkowe zajęcie, jak i pełnowymiarowa praca.

Model sprzedaży, który promujemy, daje ludziom szansę na przejęcie kontroli nad ich finansami”- tłumaczy Dallin A. Larsen, założyciel, członek zarządu i prezes MonaVie.”Jest to również najlepszy sposób na dotarcie do konsumentów i odpowiednie zaprezentowanie produktu. Produkt stojący na półce nie ma takiej siły przebicia, co sprzedawany w kontakcie bezpośrednim”.



Karol Świtała

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MonaVie w mediach

ESSENCE – Zdrowie w butelce
Opublikoano 26 Sierpień 2010, autor: Marcin - Administrator

 Po artykule o jagodzie acai i fenomenie MonaVie w miesięczniku SUKCES kolejne ekskluzywne Polskie pismo poświęciło cała stronę naszej firmie. ESSENCE Magazyn Ludzi Sukcesu zauważył bezprecedensowy sukces firmy MonaVie w Stanach Zjednoczonych i na innych światowych rynkach, podkreślając także walory produktu jak i właściwości jagody acai.

Cały artykuł, którego autorem jest Izabela Sondej cytuję poniżej.

Zdrowie w butelce

MonaVie to firma, która odniosło bezprecedensowy sukces, sprzedając sok z unikalnej mieszanki owoców bezpośrednio zainteresowanym konsumentom.

 

Marka powstała na początku 2005 roku w Stanach Zjednoczonych i należy do najszybciej rozwijających się tam przedsiębiorstw.                                      Obecnie firma działa w 15 krajach. Od niedawna również w Polsce można kupić smaczną mieszankę soków z brazylijskiej jagody acai oraz osiemnastu orzeźwiających owoców. Egzotyczna jagoda od wieków jest stosowana przez Indian amazońskich dla celów odżywczych i wzmacniających. To mały, ciemnofioletowy owoc o rozmiarach winogrona, który rośnie w kiściach na drzewach palmowych, na bagnistych terenach w dorzeczu wschodniej Amazonki. Firma MonaVie jest liderem w badaniach nad jagodą acai, w szczególności skupia się na zdefiniowaniu wszystkich korzyści płynących z jej konsumpcji.

 Dowiedziono, że jagoda zawiera duże ilości przeciwutleniaczy, jak polifenole i witaminę C, które pomagają chronić komórki przed szkodliwym działaniem utleniaczy. Poza brazylijską jagodą, w skład soku wchodzą również: jabłko, winogrona, gruszka, ananas, żurawina, passiflora, dziki bez, suszona śliwka, kiwi, borówka amerykańska, jeżyna, kolcowój pospolity, wiśnia, granat, liczi, acerola, banan oraz borówka czarna. Unikalna kompozycja MonaVie stanowi zatem prosty i wygodny sposób na wzbogacenie diety o zdrowe substancje, a w rezultacie pomaga prowadzić zdrowy i aktywny tryb życia.                     

Należy zwrócić na to uwagę szczególnie w Polsce, gdzie – jak dowodzą wyniki badań, zleconych przez Komisję Europejską – spożycie owoców należy do najniższych w krajach Unii Europejskiej w przeliczeniu na jednego mieszkańca.                                                                                                                       

Wyśmienity sok spotkał się z dużym zainteresowaniem polskich sportowców, medalistów olimpijskich, mistrzów i wicemistrzów świata i Europy.           

Jego korzystne dla zdrowia właściwości docenili m.in. Paweł Korzeniowski, Paweł Nastula, Andrzej Supron, Beata Sokołowska-Kulesza, Bogusław Mamiński, Grzegorz Sudol, Agnieszka Leszczyńska oraz Marcin Lijewski.

Idźmy za ich przykładem…